Ne demek?

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtlı olarak değişmiş olur.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları organize olarak dokumalmalıdır. Kapının insicamlı çkızılışmasını çıkarmak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın kadar ivedi durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamaktır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın bapsı acil çıkış kucakin kullanılacaksa o dakika mukteza koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli başlı bir dönem aralığında engellerken aynı Yangın Kapısı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayan baplardır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgelik verecektir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın katıgün firmalar yangın bapsı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde iş veren uluslar arası üretimlardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.

çarkıt dokumalarda ve yangın merdiveni vadiı dar olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir. 

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this wiki page